See on mugandus rootsi virtina Kajsa Wargi mahukast teosest, mis ilmus eesti keeles 1781. aastal. Raamat kummutab müüdi eesti köögist kui karaski, käki ja verivorsti maailmast: kõik mõisakokad, kes valmistasid toite Wargi järgi, pidid olema profid, kes kasutasid vilunult austreid ja mürkleid, oskasid glaseerida liha ning valmistada vasika aju tosinal hõrgul moel. Veel hiljuti uudiseks peetud créme brûlée kõrval on raamatus palju hõrke desserte, mida tundis juba pärisorine kokarahvas.
Raamatu idee autor on kultuuriloolane Loone Ots, kes on tõlkinud teksti tänapäeva eesti keelde. Retseptid on valinud Kolme Õe peakokk Tõnis Siigur ning Jäneda mõisa ülemkokk Marko Kulver. Kõik raskemad toidud on moodsas köögis läbi tehtud ja pildile seatud.