See raamat ei anna vastuseid. Kuigi siin küsitakse palju küsimusi. Küsimusi kujunemise, mälestuste, maitsete ja muutuste kohta. Näiteks – kas kokk on kunstnik? Kõik kokad ju vastavad sellele küsimusele, aga vastus on ... See jääb sinu otsustada, sest meil kõigil on ju oma arvamus ja nägemus.
Või kus sünnib maitse? Peenras? Lapsena vanaema juures toolil jalgu kõlgutades, suu kriipsuks surutuna piimasupitaldriku serval keedetud porgandiviiludega tõtt vaadates? Esimest tikrit süües? Kurat sedagi teab ...
Või kuhu tahaks jõuda, mida õppida? Kokana, amatöörina, lihtsalt inimesena? Oeh ...
Või miks me teeme seda, mida teeme? Kelle jaoks, mille nimel? Enda, teiste? On see töö, kutsumus või elu keerdkäigud?
Siin raamatus me teeme süüa. Omadele ja võõrastele. Jahime ja otsime midagi. Kes maitseid, eduelamust või sootuks õnnetunnet.
Aga üks on kindel – seda kõike tasub köögist otsida! Sest köök on IMEDE SEPIKODA!