Kokaraamat 1331 söögivalmistamise õpetusega

0 из 5
Оценить
Доставка 1-3 рабочих дня
18,75 €
Цена: 22,49 €
-17%
Наличие в магазинах
Dimitri Demjanov, Eesti kokakunsti maestro, on ammukord öelnud, et etnograafilise eesti köögi

(mitte talupojaköögi, mida on põhjalikult käsitlenud Aliise Moora oma uurimuses ´Eesti talurahva

vanem toit) taasloomine ei ole keeruline. Meie oma looduses leiduvate maitse- ja toiduainete

suupäraseks sidumine on hõlbus ja meeldiv. Paraku ihalesid meie moodsamad

kokanduse edendajad pikka aega pitsat, burgerit, lasanjet ja nõukogudeaegsete köökide nostalgiat.

Ürgsele ja ehedale eesti köögile polnud ühiskondlikku tellimust.

Nüüd moodi läinud Põhjala köögis pole eestlase jaoks iseenesest midagi uut. Maitsepuhtus ja

selgus selles on eestlastele omane ning siia võiks lisada veel vaid eesti muinasmaitsest kõnelenud

Valdur Mikita ütlemise, et meie suhtumises oma toidukultuuri võiks reaalsus natukene

nihkesse minna.

Nüüd lugeja ees avanev, puhastverd eesti mehe Jaan Koore kokaraamat näitab erakordselt ilmekalt

kui läbiimbunud oli 130 aasta eest euroopa kokandusest eestimaine aga mitte meie päris oma

kokakunst.

Jäägu käesoleva väljaande lühitutvustuse lõpetuseks autori enese sõnad:

Austatud eesti perenaised ja neiud!

Õnnelikku teed raamatule ja palju tulu tarvitajatele

soovib

Jaan Koor.

Доставка 1-3 рабочих дня
18,75 €
Цена: 22,49 €
-17%
Наличие в магазинах