„Šampanjaga olen ma rõõmus“ on esimene eestikeelne sissevaade kuningate joogiks ja jookide kuningaks peetava šampanja tootmisse, selle ajalukku ning jätkuvalt põnevasse ja meelierutavasse tänapäeva. Raamatu eriliseks väärtuseks on šampanja kui veini ja toidu sobitamise nõuanded nii seda maailma alles avastama asuvale entusiastile kui ka erialaasjatundjale.
See raamat on mõnus lugemine igale šampanjamaailmas alustavale huvilisele, olemata asjatult keerukas või kaelamurdvalt tehnilise tekstiga. See on tore lugemine ka juba kogenud šampanjasõbrale, et meenutada kogetud hetki ja inspireerida avastama uusi. Ja hüva sirvimisvara ka erialainimesele kordamaks juba teadaolevat, samas leidmaks uusi põnevaid nüansse kogenud kolleegi isiklikest tähelepanekutest.
Lisaks leiab raamatust põnevaid retsepte, mille järeletegemine ka tavalises koduköögis ei ole keerukas. Nii nagu ei ole tegelikkuses keerukas šampanja ja toidu sobitamine. Tuleb vaid teada mõningaid nippe ja neid selles raamatus jagub.
Raamatu erilisteks maiuspaladeks on väga isiklikud lood šampanjamaailma avastamisest ja sealsetel radadel kõndimisest. Kuni selleni, kuidas autorist, endisest juristist ja tippjuhist sai diplomeeritud sommeljee ning Eesti esimene Dame Chevalier de L’Ordre des Coteaux de Champagne, vabas tõlkes šampanjarüütel, kelle koolitused, üritused ja reisid Prantsusmaa maalilisse Champagne’i piirkonda on šampanjahuviliste seas täna kõrgelt hinnatud.
„Kui ma loen raamatut, mille on kirjutanud tuttav, siis ma nagu kuuleksin teda oma vahvat lugu jutustamas. Kristel jutustab šampanja lugu, mis ongi Kristeli lugu. Nii nagu Isabelle Diebolt talle ütles: „Champagne is your life now“. Päris ausalt, ega šampanja lugu palju paremini enam jutustada saagi. Kristel on esitanud tõsise väljakutse kõigile, kes seda hiljem eesti keeles teha proovivad. Alustasin lugemist šampanjaga ja lõpetasin šampanjaga, naeratus kogu aeg näol. Hästi tehtud, sõber!“
Aune Past, šampanja- ja kommunikatsiooniinimene
„See raamat on kõigepealt neile, kes armastavad šampanjat ja head toitu ega häbene nautimist. Ja veel sobib see raamat ka neile, kes šampanjast midagi ei tea ega kujuta ettegi, et seda toiduga võiks sobitada või – taevas hoidku! – kallist kraami toiduvalmistamiseks kasutada. Aga tegelikult sobib see raamat kõigile, sest naudingud, mida pakub hea mullidega jook ei tohiks kellestki mööda minna.“
Ene Ojaveski, Eesti Sommeljeede Erakooli direktriss