Autorid on koondanud siia kokaraamatusse nii vana, traditsioonilise vene köögi kui ka sellel põhineva tänapäevase vene köögi parimate ja tuntumate roogade retseptid.
Vene köögile on väga iseloomulik metsaandide ja teiste naturaalsete toiduainete kasutamine, mille autorid oma suures kokaraamatus hästi on välja toonud.
Vene köögi suure kokaraamatu toitude valik hõlmab kõiki valdkondi:
*Eelroad ja klassikalised suupisted
*Supid ja külmad supid
*Pudrud ja pliinid
*Põhiroad (suur valik liha-, kala-, linnuliha- ja köögiviljaroogasid)
*Soolased ja magusad küpsetised
*Järelroad ja magustoidud
*Joogid (mõdu, kali jpm)
Iga toidu valmistamise viisi kirjeldatakse detailselt ja valmistamise eri etappe illustreerivad ülevaatlikud ja täpsed illustratsioonid, mis teevad selle kokaraamatu järgi toitude valmistamise väga lihtsaks. Igast valmisroast ja selle serveerimisest on foto.
Vene köögi suur kokaraamat aitab oluliselt rikastada meie toidulauda tervisliku toiduga ning annab meile võimaluse uuteks meeldivateks maitseelamusteks.