teater | näidendivõistlus 2023

Eesti Teatri Agentuuri 2023. aasta näidendivõistluse seitse parimat
0 из 5
Оценить
Доставка 1-3 рабочих дня
29,40 €
Обычная цена: 30,95 €
Наличие в магазинах
Näidendikogumik sisaldab Eesti Teatri Agentuuri 2023. aasta näidendivõistluse võidutekste ning annab hea ning mitmekesise ülevaate kõige uuemast eesti näitekirjandusest.
Näidendivõistluse kogumikust leiab seitse võiduteksti, mille hulka kuuluvad esimese auhinna saanud Erki Aule „Ellujäämise tõenäosus“, teise auhinna võitnud Ott Aardami „Armas ilves“, jagamisele läinud kolmanda auhinna tekstid Vootele Ruusmaa „Keti viljad“ ja Kaarel B. Väljamäe „Angerja teekond“ ning ära märgitud Kristiina Jalasto „Preili Dora pooluni“, Indrek Koffi „Issi!“ ja Roos Lisette Parmase „Kolmas kiri: Palve“.
Lisaks näidenditele saab raamatust lugeda žüriiliikmete Johan Elmi, Piret Jaaksi ja Gerda Kordemetsa võistluse ainetel kirjutatud ülevaateartiklit „Kõigest muust kui sõjast“.
2023. aasta näidendivõistlusest võttis osa 74 näidendit ning võidutekstid valis välja seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid dramaturg ja lavastaja Liis Aedmaa, lavastaja ja dramaturg Johan Elm, kirjanik ja dramaturg Piret Jaaks, näitekirjanik ja lavastaja Gerda Kordemets, teatrijuht ja produtsent Märt Meos, tele- ja filmirežissöör René Vilbre ning näitleja ja lavastaja Priit Võigemast.
Kogumiku on koostanud Heidi Aadma, keeleliselt toimetanud Mari Tuuling, kujundanud Triinu Kööba, küljendanud Maris Kaskmann, trükkinud Printon Trükikoda AS.
Raamatu väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.
Доставка 1-3 рабочих дня
29,40 €
Обычная цена: 30,95 €
Наличие в магазинах