Põhjamaade kütkestavad marjametsad. Säravsinised mustikad, rubiinpunased pohlad. Igas koduses riiulis on suhkrurikas moos, järgmine samm võiks ju olla hoopis tervislik metsamarjadega mesi. Täiustavaks ja tervist jaatavaks hingeks küpsetiste sisse või maitsenüansiks liharoogade juurde, pohla-mustika meesegu on justkui kaunis sügavlilla peotäis häid antioksüdante, rahvameditsiini poolt austusega kõrgeks kiidetud metsamarjade elujõudu.
Proovige kindlasti järgmistel pühadel metsamarjadega mett jõuluprae glasuurimisel, see retsept on potentsiaalikas uus klassik. Sega kokku mesi ning vastavalt sellele sama palju (oliivi)õli, seejärel tasakaaluks jõhvikamahla või palsamiäädikat; jahvatatud tšillit, suts musta pipart, teralist sinepit ning pisuke soola. Pärast saab salapäraseid koostisosi sõpradele luuletusena ette kanda.
Koostisosad: 96% Eesti mesi, 3% külmkuivatatud metspohlad, 1% külmkuivatatud metsmustikad