Toiduallergia on kogu maailmas kiirelt kasvav probleem. See raamat edastab lootusrikka sõnumi, et perekonna ja arsti koostöös on võimalik toiduallergiast vabaneda. Stanfordi ülikooli teadlase dr Kari Nadeau teedrajav uurimistöö näitab, et toiduallergia ei pea tingimata olema eluaegne koorem, kuna immuunsüsteemi on võimalik ümber õpetada. Toiduallergiat – alates kergest lööbest ja lõpetades hingamisteede sulgumisega – saab tõkestada, aeglustada ja peatada. Selle protsessi võtmeks on strateegia, mis kannab nimetust immunoteraapia – allergeeni kontrollitud, järkjärguline taastutvustamine kehale.
New York Timesi menuautor Sloan Barnett, kes on ühtlasi kahe toiduallergiaga lapse ema, aitab meetodit tavainimesele arusaadavaks muuta ja võimaldab kõigil tutvuda teadusuuringutega. Autorid tutvustavad ja kirjeldavad ühiselt kõiki toiduallergia aspekte, rääkides ka sellest, kuidas leida sobivat ravi ning tulla toime pideva hirmuga allergeenide ees.
Raamatut on täiendatud Eesti kohta käiva informatsiooniga.