"See siin ei ole kokaraamat. See on ülevaade suurepärasest juudi köögist, kus iidseid rituaale vürtsitavad tuliuued maitsed. Köök on juudi kodu süda, iga juut tunneb hüva toidu väärtust. Iisraeli pind on ajast aega pakkunud imelisi ande, puuvili pakatab mahlast, aedvilja kvaliteet on kuulus üle maailma. Rohumaadel priskust kogunud talled ja soojas vees kasvanud kalad pakuvad rõõmu kõige nõudlikumale suulaele. Tähtis on aga, et söök pole eesmärk iseenesest. Juudi köögi taga on kõrge vaimsus, söömaaeg harras hetk. Roogadele annab see hõrkust aina juurde.
Avades raamatu, jälgid eestlase silmade läbi, kuidas on kaetud juudi argielu söömalaud. Põhjalikult on kirjeldatud pühaderoad ja nendega seotud kombed. Teose lõpus teevad kaks eestlast erilise toiduekskursiooni otse Iisraeli."