Otse lehe sisu juurde

Veiste kaitseks

Miks veiseliha võib olla kasulik nii keskkonnale kui ka tervisele

Kirjastus
Postimehe kirjastus
Autor
Nicolette Hahn Niman
Tõlkinud
Lauri Liiders
Toimetanud
Margit Raias
Veisekasvatuse ja veiseliha söömisega on seotud hulk eetilisi, majanduslikke ja keskkonnaalaseid küsimusi, mis tekitavad teravat ühiskondlikku diskussiooni. Nicolette Hahn Niman kinnitab, et veised ei ole oma olemuselt kahjulikud ei Maale ega inimeste toitumistervisele – vastupidi. Ameerika Ühendriikide keskkonnakaitsjate ja tervisliku toitumise eestkõnelejate seas on aastakümneid olnud peaaegu universaalne dogma, et veised ja veiseliha on avalik vaenlane number üks. Tegelikult mängivad korralikult majandatud kariloomad rohumaa ökosüsteemide säilitamisel olulist rolli. Autor – kauaaegne taimetoitlane – lükkab ümber levinud müüdid, et veiseliha söömine on kehale kahjulik. Veisest pärinev toit – piim ja liha, eriti kui see on täielikult kasvatatud rohumaal – on tervislik, äärmiselt toitev ja asendamatu osa globaalsest toidusüsteemist. Raamatust leiab veenvad argumendid, milles on veised inimestele abiks: • süsinikku siduva mulla loomisel • kliimamuutuste leevendamisel • bioloogilise mitmekesisuse suurendamisel • kõrbestumise vältimisel • hindamatu toitumisallikana Hoolimata sellest, milline on globaalne toidusüsteem tulevikus, võivad ja peavad veised ja veiseliha olema osa sellest.
    Tarne 1-3 tööpäeva

      Hind:26,95 €

      Jaga

      Spetsifikatsioonid

      Tootekood
      66556869
      Ilmumisaasta
      2024
      Mõõdud
      210x145
      Leheküljed
      360
      Ribakood
      9789916736869
      Keel
      Lisamise aeg
      22.11.2024
      Tõlkinud
      Toimetanud
      Kujundaja

      Kategooria Top 10

      Sama hinnaga

      Sama keel