Otse lehe sisu juurde

Oad, herned, läätsed. Armastus kolme kaunvilja vastu

Autor
Lia Virkus, Tiina, Lebane, Kaie Mei
Kirjastus
Ajakirjade Kirjastus
Kuivatatud oad, läätsed ja teised kaunviljad on jäänud tänapäeva kiirvalmivate söökide kõrval tahaplaanile, kuid tegelikult on need väga väärtuslikud toiduained, eriti rasvase liha või juustu asemel. Kaunviljad sisaldavad palju kiudaineid ja proteiini, rauda, magneesiumi, kaltsiumi, foolhapet, tsinki, kaaliumi, vaske ja B-rühma vitamiine. Hernestes, ubades ja läätsedes oleva raua saame kätte, kui sööme kaunvilju koos C-vitamiini sisaldavate köögiviljadega. Autorid on siia kaante vahele kogunud 50 tervislikku rooga, et rikastada kaunviljadega meie igapäevast toidulauda. Samuti leiate raamatust erinevate kaunviljasortide tutvustuse ja mis neis kasulikku on (läätsed, oad, herned, kikerherned). Kaunid toidufotod Jaan Heinmaalt.

    Jaga

    ...

    ...