Otse lehe sisu juurde

Kärakas. Alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu

Alkoholi tekkimise ja pruukimise lugu

Kirjastus
Äripäev
Autor
Adam Rogers
Tõlkinud
Triin Olvet
Illustreerinud
Kairi Kalmann
Toimetanud
Ivika Arumäe
"Inimesed on alkoholi valmistanud 10 000 aastat ja püüdnud seda kunsti täiuseni arendada. Ometi ei tea me tänini täpselt, mis teeb õigupoolest alkoholist alkoholi ja miks see meile mõjub nii, nagu see mõjub. Adam Rogers vaatleb oma raamatus inimese ja tulivee suhet ning kirjeldab põnevaid teadusuuringuid ja õnnelikke avastusi, mis seda inimkonna üldist ühist kogemust kujundavad. Raamatus käiakse algusest lõpuni läbi tee, mida mööda napsilonks meieni jõuab. Alustatakse pärmi eluloost, jutustades mikroobist, mis valmistab alkoholi. Seejärel tuleb kõne alla pärmi toidus – suhkur. Edasi viib lugu käärimise juurde, siis lastakse joogipoolisel laagerduda. Nii jõutaksegi lõpuks õnneliku hetkeni baarileti ääres. Mis aga sellele järgneb? Kuidas me alkoholile reageerime? Kui uurida alkoholi mõju inimkehale ja ajule, tuleb pöörduda keeruka neurobioloogia poole. Näiteks on kindel, et inimesed jäävad alkoholist purju ja mõni satub sellest sõltuvusse, ent sajandipikkusest uurimistööst hoolimata ei tea keegi, miks see nii on. Pikal teekonnal pärmist pohmeluseni kirjeldatakse, kuidas alkohol on inimeste rituaalset elu ja lõõgastusharjumusi kogu inimühiskonna eksisteerimise vältel kujundanud. Amazon, Wired, Guardian: parim populaarteaduslik raamat 2014 "

    Jaga

    Spetsifikatsioonid

    Tootekood
    0750387
    Kirjastus
    Ilmumisaasta
    2016
    Mõõdud
    216x153
    Leheküljed
    336.0000
    Ribakood
    9789949560387
    Keel
    Lisamise aeg
    04.04.2016
    Tõlkinud
    Illustreerinud
    Toimetanud

    Kategooria Top 10

    Muud sama seeria tooted

    Sama hinnaga

    Sama keel

    Viimati vaadatud