“Nisujuuretis. Küpsetised. Osa 2” on järg müügihitiks saanud „Nisujuuretis. Küpsetised" raamatule.
Raamatust leiad õpetuse kuidas valmistada nisujuuretisest sarvesaiu, pikka saia, pehmet Jaapani piimasaia ja bagel’eid. Kodus ja iseäranis juuretisetainast tehtuna maitsevad need ülimalt head. Raamat õpetab juuretisesaia tegemist tatraidude, rukkijahu ja seesamiseemnetega.
Tänu juuretisele saavad rikkalikumaks vahvlid, šokolaadikringel, viineripirukad, muretainas jt juba tuntud küpsetised. Nende kõrval on raamatus palju uusi ideid küpsetisteks, nt Pasteis de Nata moodi kreemikoogikesed, pesto saiakesed, brüleekreemi koogid, kohupiimastollen jpt.
Lisaks leiab raamatust õpetuse kuidas kasvatada nullist nisujujuuretist ja seda edaspidi toita. Raamatu autor Eva Pärtel on koolituste ja lugejatelt tulnud küsimuste põhjal koostanud raamatusse ka korduma kippuvad küsimused.