Prantsusmaal elav eestlanna, rahvusvahelise jälgijaskonnaga toidublogija Maria Bessières, toob kakskeelses (eesti-inglise) kokaraamatus lugejani retseptid läbi põlvkondade, aastaaegade ja kodude. Enda ja oma raamatu kohta kirjutab autor:
„Kolides Eestist Prantsusmaale oli toidul oluline roll siin oma kodu loomisel. See oli see osa Eestist, mille sain kaasa võtta ilma kolimiskastideta. Retseptid ja maitsed, millega kasvasin üles mina, on muutunud selle võrra olulisemaks nüüd, kui mul on oma perekond, kellele need edasi kanda. Kasutades samu tooraineid, maitsekooslusi ja retsepte, saavad mu lapsed süüa mu vanemate ja vanavanemate toite ning hoida seeläbi sidet oma Eesti juurte ja perekonnaga. Siin raamatus on kokku kogutud ühelt poolt minu nostalgiline Eesti, lapsepõlve toitude ja maitsetega, ning teisest küljest prantsuse retseptid, mis on Prantsusmaal elades ja oma kodu luues saanud meie köögi lahutamatuks osaks. Minu toit on lihtne, hooajaline ja kodune ja see raamat on selle peegeldus. See on retseptide kogumik, ühendamaks erinevad põlvkonnad, nendelt, kes olid enne mind, neile, kes tulevad pärast. See on isiklik, sest toit ongi isiklik. Toit on traditsioonid, kultuur ja pärand.“
Maria Bessières (neiupõlvenimega Kross) on armastatud toidublogija, keda saab jälgida nii Instagramis kui isiklikus blogis. Kakskeelne kokaraamat on rõõmusõnum kõigile tema jälgijatele üle kogu maailma, samuti Eesti lugejale, kelle jaoks näitleja ja kirjanike perekonnas kasvanud Maria raamat on kindlasti meeldiv üllatus.
Maria Bessières is an Estonian food blogger with an international audience. Living in France she brings recipes through generations, seasons and homes to the reader in a bilingual (Estonian-English) cookbook. About herself and her book the author writes:
“Kitchen has always been the heart of my home. A place to spend time with family and friends. When I moved to France, food played a big part in creating a home here. It was the part of Estonia that I could take with me without moving boxes. Recipes and flavours with which I grew up with, have become even more important now that I have my own little family, to whom to pass it forward. Using the same produce, flavour combinations and recipes, my children can eat the dishes of my parents and grandparents and maintain a connection to their Estonian roots and family. This book is a collection of my nostalgic Estonia, dishes and flavours of my childhood, and also French recipes that, now living in France and having created a home here, have become an inseparable part of our kitchen. My food is simple, seasonal and homemade and this book is a reflection of that. It is a collection of recipes to unite different generations, from those who came before me, to those who will come after. It´s personal because food is personal. Food is traditions, culture and heritage.”