Dimitri Demjanov, Eesti kokakunsti maestro, on ammukord öelnud, et etnograafilise eesti köögi
(mitte talupojaköögi, mida on põhjalikult käsitlenud Aliise Moora oma uurimuses ´Eesti talurahva
vanem toit) taasloomine ei ole keeruline. Meie oma looduses leiduvate maitse- ja toiduainete
suupäraseks sidumine on hõlbus ja meeldiv. Paraku ihalesid meie moodsamad
kokanduse edendajad pikka aega pitsat, burgerit, lasanjet ja nõukogudeaegsete köökide nostalgiat.
Ürgsele ja ehedale eesti köögile polnud ühiskondlikku tellimust.
Nüüd moodi läinud Põhjala köögis pole eestlase jaoks iseenesest midagi uut. Maitsepuhtus ja
selgus selles on eestlastele omane ning siia võiks lisada veel vaid eesti muinasmaitsest kõnelenud
Valdur Mikita ütlemise, et meie suhtumises oma toidukultuuri võiks reaalsus natukene
nihkesse minna.
Nüüd lugeja ees avanev, puhastverd eesti mehe Jaan Koore kokaraamat näitab erakordselt ilmekalt
kui läbiimbunud oli 130 aasta eest euroopa kokandusest eestimaine aga mitte meie päris oma
kokakunst.
Jäägu käesoleva väljaande lühitutvustuse lõpetuseks autori enese sõnad:
Austatud eesti perenaised ja neiud!
Õnnelikku teed raamatule ja palju tulu tarvitajatele
soovib
Jaan Koor.