Selles raamatus annavad Eesti asjatundjad igakülgset nõu lauakatmise ja külaliste vastuvõtmise kohta mis tahes olulise sündmuse või ürituse puhul. Räägitakse erinevat tüüpi söögilaudadest, soovitatavatest ruumidest, laudlinadest, salvrättidest, laukaunistustest, lauanõudest, söögiriistadest, tõstmis- ja serveerimisvahenditest.
Antakse igakülgset nõu, kuidas katta suupistelauda, Rootsi lauda, kohvi- või teelauda, pidulikku lõuna- või õhtusöögilauda.
Õpetatakse ka pidulike sündmuste planeerimist ja korraldamist, samuti erinevate teemalaudade katmist: pulma- katsiku-, peie- sünnipäeva- ja jõululauad jne.
Pisut räägitakse ka lauakommetest ning tutvustatakse söömise, söögivahendite ja lauakatmise ajalugu. Kõik see on näitlikustatud paljude fotode ning skeemidega.