"Täiendatud uustrükk Madleen Simsoni ja Egle Oja populaarsest raamatust „Toidu mõju lapse ajule, arengule ja käitumisele“. Raamatule on värske eessõna kirjutanud doktor Riina Raudsik, menukate terviseraamatute autor ja tuntud perearst. Raamatu mitmetele peatükkidele on lisatud uut infot ning ka retseptid on saanud täiendusi.
„Raamatu kordustrüki ilmumine on aja märk – inimesed on tasapisi hakanud mõistma ja tähtsustama oma tervist ja on võimelised aru saama, kui suur tähtsus on toidul terve olemises ja võimalusel ka haigustest terveneda.“
Dr Riina Raudsik
„„Toidu mõju lapse ajule, arengule ja käitumisele“ on raamat, mis aitab suurepärasel moel otsida selgitusi kaasajal üha rohkemaid peresid puudutavatele vastusteta küsimustele: miks muutuvad meie lapsed üha enam hüperaktiivsemaks, autistlikumaks, miks nende areng ei suju või kulgeb läbi tagasilöökide, miks nad meditsiini tormilisest arengust hoolimata nii sageli haigestuvad. /.../
Käesoleva raamatu muudab eriliseks autorite oskus ühendada teoreetilisi seisukohti lugudega meie laste elust, oskus pakkuda soovitusi ja olla julgustav. Teemakohase raamatuna on see Eestis kahtlemata teedrajav oma põhjalikkuses ja praktilisuses.“
Kai Teeäär,
kliiniline lapsepsühholoog
Sellest raamatust leiab:
... mis võib olla meie laste seas üha enam levivate käitumishäirete, keskendumisraskuste ja hüperaktiivsuse põhjuseks
... kas menüümuutus võib leevendada autisminähtusid
... kuidas toit mõjutab lapse arengut
... milliste haigusteni võib viia kokkupuude raskemetallide ja muude toksiinidega
... kuidas elavhõbe kahjustab organismi
... millist varjatud ohtu võivad peita endas hammaste amalgaamtäidised
... mis on opioidsed peptiidid ning kuidas need kahjustavad närvisüsteemi
... millist mõju võib avaldada vaktsineerimine lapse ajule
... mis on toidutalumatus
... milliseid terviseprobleeme võib põhjustada piim
... kuidas manipuleerivad meie tervisega pärmseened
... mida tähendab gluteenitalumatus
... miks on valge suhkur halb
... mida tasub teada õlidest ja rasvadest
... millega terviseprobleeme põhjustavaid baastoiduaineid asendada ning hulgaliselt tervislikke retsepte.
"