Raamat „Toidu mõju lapse ajule, arengule ja käitumisele“ aitab suurepärasel moel otsida selgitusi kaasajal üha rohkemaid peresid puudutavatele vastuseta küsimustele: miks muutuvad meie lapsed üha hüperaktiivsemaks, autistlikumaks, miks nende areng ei suju või kulgeb läbi tagasilöökide, miks nad meditsiini tormilisest arengust hoolimata nii sageli haigestuvad. Erinevate arenguhäirete ja haiguste esinemissagedus moodsates ühiskondades kasvab kiiresti. On seda protsessi mõjutamas geneetika? Või hoopis keskkond? Või hoopiski meie igapäevane toit ja see, mida toidus on liiga palju või liiga vähe? Madleen Simson ja Egle Oja on oskuslikult ühendanud teoreetilised seisukohad lugudega meie laste elust. Teemakohase raamatuna on see Eestis kahtlemata teedrajav oma põhjalikkuses ja praktilisuses.
Sellest raamatust leiab:
... mis võib olla meie laste seas üha enam levivate käitumishäirete, keskendumisraskuste ja hüperaktiivsuse põhjuseks
... kas menüümuutus võib leevendada autisminähtusid
... kuidas toit mõjutab lapse arengut
... milliste haigusteni võib viia kokkupuude raskemetallide ja muude toksiinidega
... kuidas elavhõbe kahjustab organismi
... millist varjatud ohtu võivad peita endas hammaste amalgaamtäidised
... mis on opioised peptiidid ning kuidas need kahjustavad närvisüsteemi
... millist mõju võib avaldada vaktsineerimine lapse ajule
... mis on toidutalumatus
... milliseid terviseprobleeme võib põhjustada piim
... kuidas manipuleerivad meie tervisega pärmseened
... mida tähendab gluteenitalumatus
... miks on valge suhkur halb
... mida tasub teada õlidest ja rasvadest
... millega terviseprobleeme põhjustavaid baastoiduaineid asendada ning hulgaliselt tervislikke retsepte.