Kas tead: - miks tasub aed-mustköömneõli hoida varuks nii viiruste ajal kui reisile minnes? - et porgandiseemneõli kaitseb päikese eest? - mis on äädika ema ja äädika angerjas? - millist õli tuleks leivatainasse lisada, et leib kauem värske püsiks? - et kaktuseseemneõli ja kibuvitsaseemneõli võitlevad usinalt kortsude vastu? - millise õlirikka puu lehed on nii antibakteriaalsed, et nendega saab käsi pesta? - et kanepiõli toimib toitudes loodusliku maitsetugevdajana! - miks oli musta riisiäädika valmistamiseks kasutatav riis vanasti Hiinas lubatud vaid keisrile? - millist äädikat soovitavad jaapanlased pohmelli vastu? - miks on kitsed Marokos nõus lausa puu otsa ronima, et saada kätte väärtuslikke argaaniapuu vilju? Nendele ja veel paljudele teistele küsimustele annab vastuse vürtsipoe Umami.ee perenaine Juta Raudnask. Lisaks leiate sellest raamatust retsepte ja nippe rohkem kui 40 õli ja äädika kasutamiseks. Varem on samalt autorilt ilmunud raamatud „Samba, sake ja tšillikaun. Maid ja maitseid avastamas” (2011) ja „Tervislikud ürdid ja vürtsid. Teejuht põnevate maitsete maailma“.