Õuna passib patta panna ja lauale kanda tuhandel ja ühel moel. Õunaraamatu retseptivaramu algab külmroogadega ning jätkub lõunaroogade, mitmete lisandite, putrude-pannkookide ja argiste küpsetistega. Asjaliku kõhutäite järel tulevad magusad ahvatlused – kümned külmad ja kuumad järelroad, enam kui sada magusat küpsetist ja paarkümmend toredat torti. Tagatipuks maiustused ning erineva kasutusotstarbe ja kangusega joogid. Eripeatükk raamatu lõpus sisaldab niihästi isuäratavaid magusaid kastmeid õunaroogade juurde kui ka õunast endast tehtud magusaid lisandeid ja kaunistusi.
Ubinate hoidistamiseks on pakkuda tervelt üksteist erinevat viisi. Lisaks tavapärastele moosidele-kompottidele saab juhatust ka õunte hapendamiseks, siidri ja õunaäädika pruulimiseks, õunakile ja õunavõide tegemiseks. Nii hoidiste kui ka teiste õunaraamatu roogade asjalikud ja selged juhised koos põhireeglite ülekordamisega tagavad õnnestumise igale tegijale.