Rasvad on oluline osa toitumises, rasvu on erinevaid ja teadlikkus rasvade tarbimisel on tervisliku eluviisi harrastamiseks oluline. Mõned aastakümned tagasi hakati inimesi hoiatama liigse või ja koore kasutamise eest, aga rasvadest hoidudes ei saa me tervisele kasulikke rasvhappeid. Mis on meile kasulikum, kas või, margariin või õli? Raamat on selge, kergestimõistetav ning usaldusväärne teejuht, mille peaks läbi lugema iga tervisehuviline. Eestlaste ja meie laste toiduvalikus on palju põletikke tugevdavaid rasvu ja rasvhapete tasakaal on käest ära. Millal siis on rasv hea ja millal halb? Ametlikes soovitustes loeti rasv heaks siis, kui see on nii-öelda pehme rasv nagu taimeõli. See on siiski vaid üks osa tõest, sest õigete rasvade kuumutamine, säilitamine ja toiduvaliku rasvhapete omavaheline suhe on samuti tähtsad, ent nendest asjadest räägitakse kindlasti liiga vähe. Näiteks valesti kasutatud taimeõli või paljudes toiduainetes leiduv taimne rasv pole sugugi alati tervislikud – neist võib olla rohkem kahju kui kasu. Niisuguseid valesid rasvu leidub nii mõneski külmkapis või küpsisepakis. Tere tulemast rasvhapete põnevasse maailma!