"Kalakokad Kalastajaga" on emotsionaalne ja meeleolukas lugemine kokkadest nende köögis. Kalastaja käib koos fotograafiga erinevates Eestimaa paikades, kokkab koos kokkadega ja pildistab protsessi.
Kui ühelt poolt on see raamat kokkamisest ja sellest, kuidas kaladest süüa teha, siis teiselt poolt on tegemist raamatuga kalakokkadest. Mitte kokaraamat vaid kokkade raamat, ehkki sugugi kõik neist ei luba ennast kokaks nimetada. Raamat sellest kuidas inimesed kes fännavad head toitu ja söögitegemist, värskest kalast süüa teevad. Millised on nende tõekspidamised, lemmiktoidud ja valmistamise viisid, nipid, kokatarkused ning ka maailmavaade laiemalt. Kes eelistab lihtsat naturaalset kalamaitset, kes väärindab väheväärtuslikku kala, kelle toitude kreatiivseks jõuks on laiskus või kes liigub mängleva kergusega tipptasemel kokakunsti kõrgeimatel astmetel. Kõik nad teevad oma asja südamega.
Raamat ei ole klassikaline retseptiraamat vaid siin antakse edasi kalatoitude valmistamise ideid, viise ja nippe. Lisaks on palju pilte illustreerimaks kokkade tegevust ja toidu valmistamist. Kokkamine on põnev.