Raamatus on üle 320 hõrgutava pidutoidu retsepti 40 riigist. Sünnipäevade, pidude, tähtpäevade, laste sünnipäevade, jõulude, aastavahetuse, vastlapäeva, lihavõtete, jaanipäeva, mihklipäeva, emadepäeva, isadepäeva ja sõbrapäeva toidud. Ülevaade eestlaste ja paljude teiste rahvaste pühadetoitudest. Pühasid laiast maailmast. Maitsvaid toite, mida süüakse Hiina uusaasta, iftari, Mardi Grasi ja Cinco de Mayo ajal. Raamatu autoriteks on Margit Mikk-Sokk, kes on koostanud mitmeid kokaraamatuid, teinud Eesti Televisioonis kokasaadet „Köögitoimkond“ ja esinenud Kanal2 kokasaates „Lusikas“ ning Ragnar Sokk, kellel on magistrikraad Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete tehnoloogia erialal.