Läbi aegade on maailma eri paigus kutsutud jumalate roaks väga erinevaid toiduaineid – mett, trühvleid, uimastavaid seeni ja veini. Siiski ei vääri ükski neist seda nime sama palju kui šokolaad, vähemalt teadlaste arvates. Šokolaad on otsekui kultusobjekt, mis aastasadade vältel on üha uusi vorme võtnud. Olgu šokolaad kas magus, mõru või teravamaitseline, vedel, pehme või tahke, ikka hellitab ta meie maitsepungi lugematul hulgal viisidel ja alatihti uutes kooslustes. “Kuldne šokolaadiraamat” sisaldab 300 imelist retsepti šokolaadiküpsistest tortideni, trühvlitest plaadikookideni ja jäätistest jookideni. Ebatavalisi kombinatsioone pakub soolaste roogade osa, mis tutvustab, kuidas kasutada šokolaadi pastast, lihast ja mereandidest toitude valmistamisel.