"Sööme rohtu” on loogiline järg Liina Karroni kahele varasemale kokaraamatule “Sööme kala” ja “Sööme liha”. End metsapoole merehaigeks pidava autori sõnul on tegemist armastusavaldusega Eestimaa loodusele, mis pakub söödavat kraami ja isuäratavat inspiratsiooni igal aastaajal. Raamatu peategelasteks on söödavad taimed metsast ja mere äärest alates esimestest kevadistest kaselehtedest kuni südatalviste kuuseokasteni, sekka ka teada-tuntud umbrohtusid ja üllatusi otse rannaliivalt. Retseptiloendist leiab roogasid oblikasupist põdrakanepipavlovani, nii taimetoitlastele kui ka omnivooridele. Turvaliselt tuttavad tunduvad naadipirukas ja nõgesesupp, musta ratsuna vürtsitavad loetelu merikapsa tempura ja umbrohu-sessu. Süüa sünnib kõik, mis raamatusse pandud, vaja vaid avatud meeltega metsas ringi vaadata!