Pärast

Arst uurib, mida räägivad surmalähedased kogemused ELUST ja EDASISEST
0 out of 5
Rate this
Delivery 1-3 workdays
25,60 €
Regular price: 26,95 €
Availability in stores
Surmalähedasi kogemusi on kirjeldatud ammustest aegadest, tänapäeval räägib neist 10% kliinilises surmas viibinud inimestest. Meditsiinimaailm on neid jutustusi enamasti eiranud, heites need kõrvale kui „aju trikid“ või soovmõtlemise. Siiski on arste, kes on patsientide juttu tõsiselt võtnud ja nähtust teaduslike meetoditega uurima asunud – üks neist on dr Bruce Greyson.
Arsti, teadlase ja skeptikuna, kellel puudub isiklik religioosne uskumussüsteem, läheneb dr Greyson surmalähedastele kogemustele teaduse vaatenurgast. Raamatus „Pärast“ kirjeldab ta oma nelja aastakümne pikkust uurimistööd ja saadud õppetunde.
Meie kultuur kaldub surma nägema teadvuse lakkamisena, eksistentsi lõpuna –hirmutav väljavaade, mis tekitab paljudes ängi ja ärevust. Dr Greyson tutvustab alternatiivset teooriat, mille järgi võib surm olla lävi teadvuse kahe vormi vahel, mitte lõpp, vaid üleminek.
Dr Greyson teab, et tema kogutud tõendeid saab tõlgendada erinevalt ja uued tõendid võivad näidata, et ta eksib. Ühes asjas on ta siiski kindel ja tõendid selle kohta on ülekaalukad: pärast surmalähedast kogemust on inimesed õnnelikumad, nende hoiakud, uskumused ja väärtushinnangud on päriselt muutunud.
Delivery 1-3 workdays
25,60 €
Regular price: 26,95 €
Availability in stores