Sellest raamatust leiad 50 retsepti hõrkude LCHF-toitude valmistamiseks. LCHF ehk low carb high fat on toitumisviis, mida iseloomustab palju häid rasvu ja vähe süsivesikuid. Tegu on lihtsa ja päris söögiga: muna, liha, kala, kana, köögiviljad, lisaks marjad, pähklid ja maitsestamata täisrasvased piimatooted. Ka ilma suhkru, teravilja, kartuli, pasta ja puuviljadeta on võimalik süüa väga maitsvalt, mitmekesiselt ja tervislikult.
Raamatu autor Kadi Kõiv on tõlkija ja blogija, kes avastas LCHF-toitumisviisi enda jaoks üle viie aasta tagasi. LCHF aitas tal korda saada tervise ja kaotada 33 kg. Sellest innustust saades hakkas Kadi jagama süsivesikuvaeste toitude retsepte ja tõlkeartikleid LCHFi kohta oma blogis lchfeesti.blogspot.com. Blogi sai õige pea populaarseks ning 2016. aastal ilmus Kadi esimene raamat “LCHF. Hea enesetunne rasvarikkast ja süsivesikuvaesest toidust”.