Eesti Kokkade Kokaraamat on mitmes mõttes ainulaadne. Siia on kokku kogutud 26 Eesti peakoka tarkused. Ja mitte ainult retseptid. Iga kokk on esile toodud kui isiksus, raamat tutvustab peakokki nii läbi retseptide kui ka intervjuude. Lugeja saab teada, kelleks nad oleksid hakanud siis, kui neist poleks saanud peakokki, millist maitseainet või ürti nad ise kõige meelsamini toidule lisavad ja kas nad kunagi ka oma restorani teeksid. Raamat püüab lahti seletada ka kokanduse termineid, mis on alles juurdumas meie kokanduskeelde ning jagab soovitusi. Raamat pakub kokkamismõnu nii algajale kui kogenud köögihuvilisele. Ligi 350 leheküljel on suupistete, eelroogade, suppide, praadide, kastmete, magustoitude, tortide, kookide, hoidiste ja jookide retsepte.